Курячі котлети слід обсмажувати спочатку на одній стороні до стану рум'яної скоринки, в середньому це триває п'ять-сім хвилин. Курка просмажується дуже швидко. На відміну від свинячого фаршу або фаршу з яловичини, готувати курку слід якнайшвидше. Тоді фарш і котлети з нього не будуть пересушені.
Курячі котлети з перекрученого на м'ясорубці фаршу смажать 15 хвилин на середньому вогні, по 7-8 хвилин з кожного боку. Викладати їх слід у розігріту сковороду. Котлети з рубаного фаршу потрібно готувати на 5-7 хвилин довше, ніж з фаршу, перекрученого на м'ясорубці.
Розігрійте в сковороді олію – кілька столових ложок, щоб покривало дно. Смажте котлети на середньому вогні по 5-8 хвилин із кожного боку. Після утворення рум'яної скоринки можна сміливо додати окропу (так, щоб він доходив до середини котлетки).