Не рекомендується вживати цвітну капусту людям з підвищеною кислотністю шлунка, а також тим, хто страждає від виразки, спазмів кишечника або гострого ентероколіту. Також від вживання даного овочу варто утриматися людям, які нещодавно перенесли операції в ділянці черевної порожнини або грудей.23 Oct 2020
Регулює артеріальне тиск. Сульфорафан – з'єднання, що міститься в цвітній капусті, – Відіграє найважливішу роль у нормалізації кров'яного тиску. Крім того, він сприяє зміцненню стінок судин та профілактиці серцево-судинних захворювань.
Цвітну капусту не рекомендують включати в раціон тим, хто страждає на підвищену кислотність шлунка, виразку, гострий ентероколіт і спазми кишечника. Якщо вживати цю капусту при таких захворюваннях, то посиляться больові відчуття, може виникати подразнення слизової оболонки шлунка і подразнення кишечника.
У цьому овочі міститься мінімум жиру та багато білка, клітковини та жирних кислот Омега-3. Тому якщо ви будете регулярно їсти кольорову капусту, Ваше тіло буде здоровим та сильним. Вітамін K, який ви отримуєте з цвітної капусти, мають протизапальні властивості, які покращують кровообіг.