2:306:24Suggested clip 60 secondsЯК ВІДРІЗНИТИ БІЛІ ГРИБИ ВІД КОВАРНИХ ЖОВЧНИХ – YouTubeYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip

М'якуш на зрізі білий і, на відміну від підберезників і подосиновиків, залишається таким же при сушінні. На ніжці у нього біла сіточка на коричневому тлі, а трубочки у молодих грибів також білі спочатку, а потім темніють. на білий гриб дуже схожі кілька видів, які можуть зіпсувати вам вечерю.

Головна відмінність у тому, що ніжка двійника має характерний візерунок у вигляді дрібної сітки. А у білого ніжка плавно змінює своє забарвлення – від світло-коричневого вгорі до білого унизу. Також у жовчного гриба характерний яскраво виражений гіркий смак. І відразу після зрізу ніжка коричневіє, а в боровика залишається білою.

Вам також може сподобатися

Більше від автора