Кава Гляссе – це вишуканий та високоякісний напій, який має свої особливості та складові. При приготуванні Глясс використовуються тільки найкращі інгредієнти, щоб досягти ідеального смаку та аромату.
Головною складовою цього виду кави є сама кава – свіжозмелені зерна арабіки, що пройшли якісну обробку. Арабіка відрізняється особливим м'яким смаком та високим вмістом приємних ноток. Завдяки цьому вишуканому сорту кави, Глясс отримує свою унікальність і неповторність.
Один з важливих інгредієнтів, які роблять Гляссе таким освіжаючим та ароматним, це лід. Використання шматочків льоду при приготуванні кави Гляссе надає йому прохолоди та охолоджувального ефекту. Лід посилює почуття освіжаючої гіркуватості і робить напій ідеальним у спекотні літні дні.
Кондитерська добавка, яка використовується при приготуванні класичної кави Гляссе – сироп. Сироп – це суміш цукру, вода та різних ароматизаторів, яка не лише надає насолоду, але й збагачує смак напою. Сироп може бути різного смаку: ванільний, карамельний, шоколадний, полуничний та багато інших. Вибір сиропу залежить від переваг кожного клієнта, і вони роблять каву Гляссе більш насиченою та різноманітною.
Найменування | Опис |
---|---|
Сорти зерен | Арабіка та Робуста |
Ступінь обсмажування | Середньо-темна |
Смак | Насичений та глибокий з легкою кислинкою |
Аромат | Квіткові та фруктові нотки з шоколадним відтінком |
Кофеїн | Містить високу кількість кофеїну |
Детально | Кава Гляссе – це суміш із добірних сортів арабіки і робусти, що має насичений і глибокий смак з легкою кислинкою.Середньо-темний ступінь обсмажування надає кави особливий аромат з квітковими та фруктовими нотками та шоколадним відтінком. Завдяки високому вмісту кофеїну, кава Гляссе чудово бадьорить і надає енергії на весь день. |
Чим відрізняється кава гляссе від звичайної чорної кави?
Латте – кава еспресо з гарячим молоком, від італійського latte – молоко. Глясі (а не глясі!) – чорна кава з морозивом; походить від французького glace – лід, морозиво. До речі, деякі інші напої з морозивом також називаються глясом.
Яка кава в глясі?
Якщо у вас вдома є звичайна турка з вузьким шийкою і широким дном, то найпростіше використовувати цей рецепт приготування глясі. Основні інгредієнти: свіжомелена кава (арабіка або мікс арабіки та робусти); цукор чи цукрова пудра (від 1-3 ложок);
У чому полягає особливість подачі кави глясі?
Глясе (від фр. glacé «крижаний, заморожений») холодний напій на основі кави з додаванням морозива. Як посуд зазвичай використовується скляна склянка або фужер.